Psykoterapi som en vej til mere ro og stabilitet under din graviditet og i dit moderskab

Er du i din graviditet eller efter fødselen påvirket af stress, uro, angst, tristhed eller bekymringer?

En graviditet og et moderskab er en tid med mange forandringer både i og omkring dig. Du føler dig måske ekstra sårbar lige nu og har svært ved at overskue, hvordan du skal få hverdagen til at hænge sammen, og hvordan du skal få overskud i din graviditet eller til dit barn.

Jeg ved at tiden inden en fødsel og tiden efter en fødsel er en sårbar periode, hvor mange tanker, følelser og overvejelser kan optage dig. At det er en tid, hvor det kan ramme dig ekstra meget, at du er ked af det, utryg, bange eller urolig.

Derfor betyder det meget for mig som psykoterapeut at skabe ro, tryghed og stabilitet for dig, når du kommer i et forløb hos mig.

Psykoterapeutisk hjælp

Som psykoterapeut arbejder jeg ud fra en psykodynamisk, somatisk og eksistentiel tilgang.

Det betyder at jeg har fokus på, hvordan oplevelser, du har haft tidligere i dit liv, kan have indflydelse på den situation, du står i i dag. At jeg har øje for de eksistentielle temaer, vi møder livet igennem og hvordan de kan påvirke dig i hverdagen eller i en livsomvæltende situation. At jeg er opmærksom på, hvordan stress, angst, bekymringer og uro påvirker dig fysisk, mentalt og psykisk.

Det er normalt for os alle at opleve situationer og perioder, hvor vi er pressede og måske føler os stressede eller urolige. Står det på i længere tid, overbelaster det vores nervesystem, og kan give symptomer som angst, stress, anspændthed, generel ubehag, utryghed, manglende livsglæde og livskvalitet. I de tilfælde kan det for mange være vanskeligt at finde tilbage til sig selv uden professionel hjælp.

Min tilgang som psykoterapeut

I et psykoterapeutisk forløb hos mig, tager jeg udgangspunkt i at du får stabiliseret dit nervesystem, så du kan finde ro, overskud og nærvær igen.

Til dette benytter jeg mig ofte af afspændingsøvelser og meditationsøvelser, og jeg benytter mig af mentale og fysiske groundende øvelser, til at hjælpe dig med at mærke dig selv, dine grænser og som en hjælp til at du kan blive bedre forankret i dig selv.

Er du gravid, lægger jeg stor vægt på at styrke tilknytningen til dit barn, det gør jeg fordi, at dit barn også kan blive påvirket af din overbelastning, hvis det står på over længere tid.

At styrke tilknytningen mellem dig og dit barn, er med til at give både dig og dit barn mere ro, og det hjælper dig til at lære dit barn bedre at kende allerede under graviditeten. Når vi i terapien lægger vægt på tilknytningen, får du mulighed for at styrke tilknytningen til dit barn i løbet af graviditeten. Derudover kan du opleve, at du efter fødslen allerede føler, at du kender dit barn, dets signaler og rytme. Det kan være med til at give jeres familie en roligere og mere tryg start.

Ønsker du at læse mere om min tilgang som psykoterapeut, kan du læse mere på denne side

Moderskabet ved Gitte DaasbjergDe bedste hilsner,

Gitte Daasbjerg,

Psykoterapeut MPF. Musikterapeut, cand.mag.
læs mere om Gitte her

Er du gravid eller nybagt mor, og synes du at det er en svær tid, du går igennem?

Få en uforpligtende 20 min samtale, for at blive afklaret om hvilken hjælp, der er den rette for dig.

Kontakt mig på
22 30 64 62 eller kontakt@moderskabet.dk
for at aftale en tid, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

12 Shares